χρειάζεσαι βοήθεια σχετικά με τα βότανα?
el

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΡΥΑ (ΚΑΡΥΔΙΑ)

Τα πράσινα καρύδια συλλέγονται στο τέλος της άνοιξης - αρχές του καλοκαιριού, όταν δεν έχουν ακόμη περάσει το στάδιο της ωριμότητας του γάλακτος και φτάσουν σε διάμετρο 2,5 cm. 

Σε αυτούς τους καρπούς, ο πυρήνας και το δέρμα παραμένουν σχετικά μαλακοί. Μπορούν να τρυπηθούν με μια οδοντογλυφίδα ή βελόνα. 

Το βάμμα από πράσινα καρύδια της Παγγαία, φτιάχνεται με μεγάλη προσοχή απο καρπούς που συλλέγονται μόνο  τη στιγμή του μέγιστου κορεσμού τους με χρήσιμες ουσίες και προτού γίνου τοξικά. 

Σε αυτή τη κατάσταση ωριμότητας του, το καρύδι περιέχει μια τεράστια ποσότητα βιταμίνης C, καθώς και βιταμίνες Β, Ε και ΡΡ (νιασίνη, νικοτινικό οξύ ή νικοτιναμίδιο ) . Επιπλέον, περιέχει μια τεράστια ποσότητα καροτίνης, ιωδίου και πρωτεΐνης, καθώς και διάφορες αρωματικές ενώσεις. 

Η ρύθμιση του θυροειδούς αδένα με βάμμα πράσινου καρυδιού και πολλές  χρήσιμες ιδιότητες ακόμη αυτού του φυτού χρησιμοποιήθηκαν από γιατρούς από όλες τις χώρες  του Αρχαίου Κόσμου. Εάν αναμίξετε το βάμμα με μέλι, θα πάρετε ένα εξαιρετικό αντικαρκινικό, αντιπηκτικό, καθαριστικό αίματος  που επιπλέον ενισχύει το ανοσοποιητικό και βοηθά στο θυροειδή .

Προφυλάξεις
Πάντα χρησιμοποιείτε τα βότανα υπό την επίβλεψη ενός ειδικού ιατρού , ειδικού θεραπευτή, καταρτισμένου σύμβουλου ή έπειτα από περαιτέρω προσωπική σας έρευνα αναλαμβάνοντας την ευθύνη χρήσης. Αποφεύγεται τη χρήση σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα ακόμα και συμπληρώματα χωρίς την γνώμη ειδικού θεραπευτή ή γιατρού.

Για χρήση βοτάνων κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού συμβουλευτείτε τον οργανισμό e-lactancia. Οι πληροφορίες που παρέχονται είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικό σκοπό. 

10,00 €