χρειάζεσαι βοήθεια σχετικά με τα βότανα?
el

ΤΑΡΑΞΑΚΟ

Από τη ρίζα έως το άνθος, το βάμμα δύο φάσεων (ρίζα & άνθη , συλλεγόμενα σε δύο εποχές) είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φυτό, γεμάτο βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες (A, C, D, E και φολικό οξύ), ινοσιτόλη, λεκιθίνη και μέταλλα όπως ο σίδηρος, το κάλιο το μαγνήσιο, το ασβέστιο, το πυρίτιο, ο χαλκός, ο φώσφορος, ο ψευδάργυρος και το μαγγάνιο. 

Το ταραξάκο είναι από τα πλουσιότερα φυτά σε β-καροτένιο, ένα αντιοξειδωτικό που προστατεύει από κυτταρικές βλάβες -τα φύλλα του περιέχουν 11,000 µg ανά 100 γρ., όσο και το καρότο. Έχει επίσης μια μεγάλη συγκέντρωση πολυφαινολών που είναι υψηλότερη στα άνθη και τα φύλλα. Η βιοχημική ανάλυση εντόπισε το χικορικό οξύ (chicoric acid) ως ένα άφθονο συστατικό του φυτού στη ρίζα, τα φύλλα και στα στελέχη του ενώ περιέχει επίσης χλωρογενικό οξύ σε σημαντική ποσότητα.

Η ρίζα του είναι πλούσια σε ινουλίνη, έναν τύπο διαλυτής φυτικής ίνας που υποστηρίζει την ανάπτυξη και τη διατήρηση ενός υγιούς εντερικού μικροβιώματος -μέχρι το 45% της ρίζας αποτελείται από ινουλίνη. 

Με πολύ χαμηλή ή και καθόλου τοξικότητα, το Taraxacum officinale μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε καθημερινή βάση, ως αφέψημα.

Οι μελέτες έχουν δείξει ότι το βότανο είναι διουρητικό, καθαρτικό και υπογλυκαιμικό ενώ μπορεί επίσης να βοηθά στο αδυνάτισμα και στην υπέρταση.Προϊόν  ωρίμανσης.

Προϊόν Γενικής Χρήσης-Παγγαία Επαγγελματικό Εργαστηριο-1151760.

Συσκευασία: 50ml σταγονόμετρο- σκούρο γυάλινο μπουκάλι.

Προφυλάξεις
Πάντα χρησιμοποιείτε τα βότανα υπό την επίβλεψη ενός ειδικού ιατρού , ειδικού θεραπευτή, καταρτισμένου σύμβουλου ή έπειτα από περαιτέρω προσωπική σας έρευνα αναλαμβάνοντας την ευθύνη χρήσης. Αποφεύγεται τη χρήση σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα ακόμα και συμπληρώματα χωρίς την γνώμη ειδικού θεραπευτή ή γιατρού.

Για χρήση βοτάνων κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού συμβουλευτείτε τον οργανισμό e-lactancia. Οι πληροφορίες που παρέχονται είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικό σκοπό. 

10,00 €