χρειάζεσαι βοήθεια σχετικά με τα βότανα?
el

ΣΠΑΘΟΛΑΔΟ ΠΟΣΙΜΟ

Το σπαθόλαδο, γνωστό και ως βαλσαμέλαιο ή βαλσαμόλαδο, είναι γνωστό από την αρχαιότητα για τις πολλές ευεργετικές και θεραπευτικές ιδιότητες του. Το σπαθόλαδο της Παγγαία με υψηλή περιεκτικότητα σε υπερικίνη & υπερφορίνη , χρησιμοποιείται τόσο εξωτερικά με επάλειψη στο δέρμα, όσο και εσωτερικά με κατάποση αφού έχει επεξεργασθεί κατάλληλα. 

Με κατάποση του βαλσαμόλαδου σε αυτόν τον συνδυασμό της Παγγαία με Μαστιχέλαιο , μπορείτε να θεραπεύσετε πολλά προβλήματα υγείας! Συγκεκριμένα, έχει την ικανότητα να επουλώσει το γαστρικό, στομαχικό ή φλεβικό έλκος, καθώς και να καταπραΰνει τον βήχα, το άσθμα, την βρογχίτιδα και τα φλέγματα. Επίσης, το σπαθόλαδο ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, τονώνοντας και διεγείροντας έναν εξασθενημένο οργανισμό. Η δράση του ως αντικαταθλιπτικό και ηρεμιστικό είναι πολύ σημαντική (ειδικά όταν λαμβάνεται από βάμμα), ενώ αξίζει να σημειωθεί πως αντιμετωπίζει και την αϋπνία. Σε περίπτωση που έχετε προβλήματα με τον κύκλο περιόδου σας, το βαλσαμόλαδο μπορεί να τον ρυθμίσει.

Το βαλσαμέλαιο εξωτερικά έχει αντιφλογιστικές, αντισηπτικές και επουλωτικές ιδιότητες. Η ιδιότητα του να αναπλάθει τα κύτταρα του δέρματος, βοηθά στην αντιμετώπιση πολλών δερματολογικών προβλημάτων. Γι' αυτό, πέρα από τα εγκαύματα και τις πληγές, χρησιμοποιείται σε χτυπήματα, φλεγμονές, σπυράκια, κάλους, τσιμπήματα εντόμων και μώλωπες, όπως και στο κάψιμο από τον ήλιο. Είναι εξίσου αποτελεσματικό και στην αντιμετώπιση πληγών από κατάκλιση ή σε πληγές των ούλων. 

Χρησιμοποιείται καθημερινά σε πρόσωπο , ντεκολτέ και σώμα ενώ είναι ακόμη υγρά απο το ντούζ, γιατί έτσι το νερό κλειδώνει την υγρασία στο δέρμα, απλώνεται ευκολότερα και ελαχιστοποιείται η αίσθηση του λαδιού. 

Η χρήση του βαλσαμόλαδου ως πόσιμο θεραπευτικό προϊόν είναι 1/2 με 1 κουταλάκι της σούπας , ανάλογα το βάρος, το πρωί ή βράδυ με άδειο στομάχι και σε απόσταση μιας ώρας απο καφεινούχα ροφήματα. 


Προφυλάξεις: 

Μια από τις βασικότερες παρενέργειες του βαλσαμόλαδου είναι η φωτοευαισθησία και φωτοδερματίτιδα που ενδέχεται να προκαλέσει δερματικούς ερεθισμούς, τόσο στο σώμα, όσο και στη μύτη, τα αυτιά και το στόμα. Γι' αυτό, δεν πρέπει να το χρησιμοποιείτε όταν πρόκειται να εκτεθείτε στον ήλιο. Επομένως είναι προτιμότερο η χρήση του να γίνεται το βράδυ ή αν παραμείνετε σπίτι.

Η συχνή κατανάλωση βαλσαμέλαιου μπορεί να προκαλέσει εμετούς και διάρροια. Άρα είναι καλύτερα να το χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση μόνο όσο χρειάζεται για τη θεραπεία του προβλήματος σας.

Τέλος, θα πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή η ταυτόχρονη χρήση του με άλλα φάρμακα ή αντικαταθλιπτικά. Ο λόγος είναι πως το συγκεκριμένο έλαιο επηρεάζει το μεταβολισμό ορισμένων ενζύμων και τους νευροδιαβιβαστές.

Επιλέξτε παραλλαγή:

Από 8,00 €