χρειάζεσαι βοήθεια σχετικά με τα βότανα?
en

ΣΚΟΡΠΙΔΙ

Out of stock

Ένα πολύ προσεγμένο Βάμμα , το οποίο φτιάχνεται στο εργαστήριο με ειδική  προεργασία πριν την εκχύλιση με σκοπό την αποβολή της θυαμινάσης, ένα ένζυμο που καταστρέφει τη βιταμίνη Β , ώστε να είναι ασφαλές προς τη χρήση. 

Το Σκορπίδι το χρησιμοποιούμε στη φαρμακολογία για τις διουρητικές και αποχρεμπτικές του ιδιότητες. Είναι ευρέως γνωστό απο την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα σαν θεραπεία για νοσήματα της κύστεως και γενικότερα των ουροφόρων οδών. Στα Αγγλικά η ονομασία του βοτάνου είναι spleenworts (σπληνοβότανο), γιατί θεωρούν ότι είναι χρήσιμο για τις ασθένειες της σπλήνας.

Έρευνες έχουν αποδείξει τη κύρια ιδιότητα του βοτάνου , ως λιθοτριπτικό για τις πέτρες σε νεφρούς και χολή. Έχει ακόμη ανθελμινθικές ιδιότητες (για τους σκώληκες των εντέρων)  και βοηθά στην αντιμετώπιση των ουρολοιμώξεων. Προφυλάξεις
Πάντα χρησιμοποιείτε τα βότανα υπό την επίβλεψη ενός ειδικού ιατρού , ειδικού θεραπευτή, καταρτισμένου σύμβουλου ή έπειτα από περαιτέρω προσωπική σας έρευνα αναλαμβάνοντας την ευθύνη χρήσης. Αποφεύγεται τη χρήση σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα ακόμα και συμπληρώματα χωρίς την γνώμη ειδικού θεραπευτή ή γιατρού.

Για χρήση βοτάνων κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού συμβουλευτείτε τον οργανισμό e-lactancia. Οι πληροφορίες που παρέχονται είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικό σκοπό. 

8.30 €