χρειάζεσαι βοήθεια σχετικά με τα βότανα?
el

ΚΡΙΤΑΜΟ (crithmum maritimum)

Το Βάμμα Κρίταμο της Παγγαία περιέχει πολυάριθμα θρεπτικά συστατικά: ιώδιο (απαραίτητο για τη σύνθεση των ορμονών του θυρεοειδούς), μεταλλικά άλατα, μικρές συγκεντρώσεις βιταμίνης Ε, C και Κ. Δρα ως ορεκτικό, διουρητικό, χωνευτικό, αντιμικροβιακό, καθαριστικό του αίματος και ευεργετικό στο συκώτι. 

Το κρίταμο είναι καλό διουρητικό και δραστηριοποιεί την λειτουργία των νεφρών. Έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και δρα κατά του μετεωρισμού. Λίγες σταγόνες από το αιθέριο έλαιο του φυτού βοηθούν στη χώνεψη. Σε μορφή εκχυλίσματος έχει βακτηριοκτόνο και αντιπυτιριδική δράση.

Σήμερα χρησιμοποιείται και στην βιομηχανία των καλλυντικών ως βασικό συστατικό για την δημιουργία κρεμών προσώπου, μιας και η δράση του κατά του αντιοξειδωτικού στρες συμβάλλει στην διατήρηση της νεανικής επιδερμίδας.

Ακόμα, σε μορφή γέλης (gel), είναι ιδανικό για μασάζ στο πρόσωπο και τον λαιμό (βλέπε Toner με Κρίταμο Παγγαία)  Βοηθά στη μείωση των λεπτών ρυτίδων και των σκοτεινών κύκλων γύρω από τα μάτια. 

Προφυλάξεις
Πάντα χρησιμοποιείτε τα βότανα υπό την επίβλεψη ενός ειδικού ιατρού , ειδικού θεραπευτή, καταρτισμένου σύμβουλου ή έπειτα από περαιτέρω προσωπική σας έρευνα αναλαμβάνοντας την ευθύνη χρήσης. Αποφεύγεται τη χρήση σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα ακόμα και συμπληρώματα χωρίς την γνώμη ειδικού θεραπευτή ή γιατρού.

Για χρήση βοτάνων κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού συμβουλευτείτε τον οργανισμό e-lactancia. Οι πληροφορίες που παρέχονται είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικό σκοπό. 

10,00 €